Yeşiller Partisi'nden istifa ettim


Aşağıda partiye verdiğim dilekçedeki kısa açıklamamı görebilirsiniz. 20 yıla yakın bir süredir yeşil politikayla ilgilendiğim için kamuoyuna bir açıklama yapmanın gerekli olduğunu düşündüm.

"Yeşiller Partisi’nin üzerine düşen muhalefet görevini yerine getirmekteki isteksizliği ve yetersizliği, hükümeti eleştirme konusunda yaşadığı çekinceli tavrı ana gerekçelerim olmak üzere, kurucusu ve üyesi olduğum Yeşiller Partisi’nden istifa ettiğimi bildirir, sizlere siyasi hayatınızda başarılar dilerim."

Bu vesileyle, Yeşiller Partisi ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin birleşme sürecinde de yer almayacağımı vurgulamak isterim. 

2 yorum:

Mustafa Cevdet Arslan dedi ki...

Sevgili Özgür
Yeşiller Partisi aslında bizlerden istifade edemediğini görünce çetin mücadeleden çoktan istifa etmişti...Bizlerin onları sürekli sokaklara derelerini savunan insanların yanına kitlesel mücadelelerle omuz omuza yürümeye çektiğimizi daha az salon daha çok köy kent isyanları beklentimizi karşılamak istemediği için zaten yolumuzdan istifa etmişti...
Bizler Yeşiller Partisini Ekoloji çevre yaşam alanları savunusu yapanların elinde bir araç olsun diye istemiştik. Ama bu arkadaşlarımız bu aracı kendileri için bir cv olsun diye ellerinde tutmayı önemsemiş olabilirler...
Yeşiller Partisi dışında gürül gürül akan bir mücadele var önemli olan bu dayanışmayı örmek..
Senin bu istifanı da mücadelelerin tarafını seçtiğini deklare etmek ve bu dayanışmayı örmek üzere harekete geçmek olarak selamlıyorum.

Ozgur Gurbuz (English) dedi ki...

Teşekkürler Mustafa. Yazdıklarına katılmamak elde değil.